jueves, 14 de enero de 2010

Trufes




Aquestes trufes les vaig fer per celebrar l'any nou que acabem d'encetar. Vaig preparar-les amb dues receptes diferents, unes són amb mascarpone y rom i l'altra recepta que vaig agafar de l'Inma i recomanada per una altra amiga, es fa amb galetes i suc de taronja i vaig pensar que pels nens seria més encertada. A mi personalment em va agradar més les de mascarpone i rom, però l'Armando es queda amb la versió infantil.

Us deixo les receptes:

Trufes de mascarpone:

Ingredients:

- 24 bescuits de "soletilla"

- 200 gr de xocolata negra Valor

- 250 gr de mascarpone

- 1 culleradeta de cafè soluble

- un rajolí de rom

- per decorar: coco ratllat, cacau pur, fideus de xocolata,...

Preparació:

- Pulveritzeu els bescuits, amb la Thermomix a velocitat 5 - 9 progressivament. Reserveu.

- Poseu a fondre la xocolata al microones o al bany maria.

- Es barreja la xocolata amb els bescuits, el mascarpone, el cafè soluble i el rom, a la Thernomix barrejar a velocitat 3 fins que quedi una massa homogènia.

- Es deixa reposar a la nevera perquè s'endureixi i poder formar les boles (mínim una hora).

Trufes de xocolata amb suc de taronja:

Ingredients:

- 500 gr de galetes

- 2 tabletes de xocolata negra VALOR

- 2 ous

- 1 gotet de suc de taronja

- 50 gr de mantega

- 3/4 d'un got de llet

- per decorar: coco ratllat, fideus de xocolata, cacau pur

- Preparació:

- Tritureu les galetes i reserveu.

- Poseu un cassó al foc amb la llet i la mantega, quan estgui calent, sense bullir, agefiu la xocolata trossejada poc a poc i removent fins que es disolgui bé.

- Retireu del foc i afegiu-hi els rovells tot removent. Afegiu ara el suc de taronja i les clares d'ou a punt de neu. Barregeu amb compte.

- Aboqueu la barreja de xocolata al bol de les galetes triturades. Removeu bé fins que les galetes estiguin completament integrades a la xocolata.

- Poseu a la nevera perquè s'endureixi i es puguin formar les boles.





No hay comentarios:

Publicar un comentario