Divendres passat en Jon va celebrar l'aniversari a l'escola. Vam fer dos castells amb la recepta d'un pà de pessic de taronja. El motlle del castell és de Nordic Ware i la veritat és que es desemmotlla i neteja molt bé.
Ingredients (amb la mida d'un got d'aigua):
- El suc de dues taronges
- 3 ous
- 1/2 got de sucre
- 2 i 1/2 de farina
- 3/4 d'oli
- 1 sobre de llevat
Preparació:
- Barrejar tots els ingredients i abocar-los en un motlle engreixat.
Posar al forn a 180º uns 40 minuts aproximadament o fins que veieu que cualla.
En Jon fent el seu pastís. El va fer amb moltíssima il·lusió!
lunes, 14 de febrero de 2011
Pà de pessic de taronja - Castell d'aniversari
Pastissos d'aniversari coberts amb fondant
Dissabte va ser l'aniversari va ser l'aniversari d'en Jon i diumenge ho vam celebrar amb els cosins. Vam celebrar 4 aniversaris, d'en Jon , de l'Aran i dels seus cosins, la Júlia i l'Àlex.
Vaig preparar dos pastissos de fondant de Hello Kitty i Bob Esponja que estàn tant de moda. Van agradar moltíssim.
Per la Hello Kitty vaig fer servir la recepta de pà de pessic de llet condensada, es van fer servir dos pà de pessic i vaig farcir-lo amb melmelada de maduixa, després el vaig mullar amb almívar i vaig cobrir amb el fondant, aquest cop el fondant el vaig comprar fet.
Per l'almívar:
Ingredients:
- 300 gr. de sucre (jo 200 gr)
- 300 gr. d'aigua (jo 200 gr)
- suc de 1/2 llimona (opcional)
- 1 branqueta de canyella
- 1 culleradeta de sucre avainillada
- si voleu podeu posar una mica de licor, jo no en poso.
Preparació:
- Poseu al got de la thermomix l'aigua, la sucre, el suc de llimona i la canyella. Programeu 15 minuts, 100º i velocitat 2.
- Si voleu posar licor l'afegiu al final. I si ho voleu més espès ho deixeu més estona.
Si us sobra almívar podeu guardar-lo a la nevera sense problemes.
Aquí el tall:
Pel Bob Esponja vaig fer servir la recepta de pà de pessic de xocolata amb la thermomix, recepta de canelona. La recepta:
Ingredients:
- 4 ous
- 200 gr. de sucre
- 150 gr. d'oli de girasol
- 200 gr. de xocolata en pols a la tassa
- 200 gr. de nata (un brick petit)
- 1 cullerada petita de sucre avainillada
- 200 gr. de farina
- 1 sobre de llevat
Preparació:
- Posem la papallona a la thermomix, els ous i la sucre dins el got de la thermomix i programem 5 minuts, 37º, velocitat 3 1/2.
- Un cop acabat el temps programem 3 minuts més a la mateixa velocitat i sense temperatura perquè espongin.
- Afegim l'oli i barregem 10 segons al 3.
- Aboquem el cacau i la nata i barregem 15 segons a velocitat 3.
- Afegim la sucre avainillada, la farina i el llevat. Barregem 15 segons al 2 1/2. Treiem la papallona i acabem de barrejar amb l'espàtua.
- Aboquem en un motlle engreixat, en aquest cas ho vaig fer un un rectangular i ho posem al forn uns 40 minuts a 180º, depenen el forn.
Un cop acabat i fred, vaig tallar-ho per la meitat i vaig mullar-lo amb l'almívar i vaig farcir-lo amb crema de xocolata.
Aquí el tall:
Pà de pessic de taronja - Castell d'aniversari
Divendres passat en Jon va celebrar l'aniversari a l'escola. Vam fer dos castells amb la recepta d'un pà de pessic de taronja. El motlle del castell és de Nordic Ware i la veritat és que es desemmotlla i neteja molt bé.
Ingredients (amb la mida d'un got d'aigua):
- El suc de dues taronges
- 3 ous
- 1/2 got de sucre
- 2 i 1/2 de farina
- 3/4 d'oli
- 1 sobre de llevat
Preparació:
- Barrejar tots els ingredients i abocar-los en un motlle engreixat.
Posar al forn a 180º uns 40 minuts aproximadament o fins que veieu que cualla.
En Jon fent el seu pastís. El va fer amb moltíssima il·lusió!
Pastissos d'aniversari coberts amb fondant
Dissabte va ser l'aniversari va ser l'aniversari d'en Jon i diumenge ho vam celebrar amb els cosins. Vam celebrar 4 aniversaris, d'en Jon , de l'Aran i dels seus cosins, la Júlia i l'Àlex.
Vaig preparar dos pastissos de fondant de Hello Kitty i Bob Esponja que estàn tant de moda. Van agradar moltíssim.
Per la Hello Kitty vaig fer servir la recepta de pà de pessic de llet condensada, es van fer servir dos pà de pessic i vaig farcir-lo amb melmelada de maduixa, després el vaig mullar amb almívar i vaig cobrir amb el fondant, aquest cop el fondant el vaig comprar fet.
Per l'almívar:
Ingredients:
- 300 gr. de sucre (jo 200 gr)
- 300 gr. d'aigua (jo 200 gr)
- suc de 1/2 llimona (opcional)
- 1 branqueta de canyella
- 1 culleradeta de sucre avainillada
- si voleu podeu posar una mica de licor, jo no en poso.
Preparació:
- Poseu al got de la thermomix l'aigua, la sucre, el suc de llimona i la canyella. Programeu 15 minuts, 100º i velocitat 2.
- Si voleu posar licor l'afegiu al final. I si ho voleu més espès ho deixeu més estona.
Si us sobra almívar podeu guardar-lo a la nevera sense problemes.
Aquí el tall:
Pel Bob Esponja vaig fer servir la recepta de pà de pessic de xocolata amb la thermomix, recepta de canelona. La recepta:
Ingredients:
- 4 ous
- 200 gr. de sucre
- 150 gr. d'oli de girasol
- 200 gr. de xocolata en pols a la tassa
- 200 gr. de nata (un brick petit)
- 1 cullerada petita de sucre avainillada
- 200 gr. de farina
- 1 sobre de llevat
Preparació:
- Posem la papallona a la thermomix, els ous i la sucre dins el got de la thermomix i programem 5 minuts, 37º, velocitat 3 1/2.
- Un cop acabat el temps programem 3 minuts més a la mateixa velocitat i sense temperatura perquè espongin.
- Afegim l'oli i barregem 10 segons al 3.
- Aboquem el cacau i la nata i barregem 15 segons a velocitat 3.
- Afegim la sucre avainillada, la farina i el llevat. Barregem 15 segons al 2 1/2. Treiem la papallona i acabem de barrejar amb l'espàtua.
- Aboquem en un motlle engreixat, en aquest cas ho vaig fer un un rectangular i ho posem al forn uns 40 minuts a 180º, depenen el forn.
Un cop acabat i fred, vaig tallar-ho per la meitat i vaig mullar-lo amb l'almívar i vaig farcir-lo amb crema de xocolata.
Aquí el tall:
martes, 14 de diciembre de 2010
Bon Nadal! Galetes de felicitació.
BON NADAL A TOTS I TOTES!!!!
Aquest any felicitem el Nadal amb aquestes galetes. La recepta és la mateixa que aquí però afegint a més a més a la preparació de la glassa unes gotetes de vinagre de poma, recomanació de la Dolors, que a més a més ella i el seu marit, l'Enric, van tenir el super detallàs de portar-me'n a l'escola ¡Gràcies familia!.
No volia passar sense felicitar aquestes festes i desitjar-vos un molt feliç any nou. Espero poder passar més sovint i deixar receptes que ens agraden i probem a casa.
Bon Nadal! Galetes de felicitació.
BON NADAL A TOTS I TOTES!!!!
Aquest any felicitem el Nadal amb aquestes galetes. La recepta és la mateixa que aquí però afegint a més a més a la preparació de la glassa unes gotetes de vinagre de poma, recomanació de la Dolors, que a més a més ella i el seu marit, l'Enric, van tenir el super detallàs de portar-me'n a l'escola ¡Gràcies familia!.
No volia passar sense felicitar aquestes festes i desitjar-vos un molt feliç any nou. Espero poder passar més sovint i deixar receptes que ens agraden i probem a casa.
martes, 14 de septiembre de 2010
Pastís d'albergínia
Ara que deixem les vacances darrere nostre i amb nostalgia, encara ens queden uns dies de bon temps i platja, us deixo la recepta d'un pastís d'albergínia que pot quedar preparat per arribar a casa i menjar. Ja sabeu que a casa la verdura no és molt ben rebuda, als meus homes no els entusiasma. Així que seguim disfressant-la!!
Us ho recomano, és un pastís boníssim.
Ingredients:
- 2 albergínies
- 3 ous
- pernil dolç
-tiretes de bacó
- llenques de formatge
- 200 ml de nata líquida
- formatge ratllat
Preparació:
- Renteu i peleu les albergínies. Talleu-les en rodanxes ben fines.
- Passeu les albergínies per la planxa i daureu-les. Reserveu.
- Bateu els ous i la nata junts i reserveu.
- Agafeu un motlle allargat i poseu una capa d'albergínies, una de pernil dolç i una altra de formatge. Tireu per sobre d'aquestes capes la barreja d'ou i nata.
- Feu fins 3 capes en aquest ordre (albergínia - pernil dolç - formatge) i acabeu amb una de formatge i bacó.
- Aboqueu el que queda de la barreja d'ou i nata i espolvoregeu amb formatge ratllat.
- Poseu al forn preescalfat a 190º uns 35 - 40 minuts.
- Espereu que es refredi per desmotllar-ho i ja podeu servir-ho.
Segur que us agrada.