sábado, 14 de noviembre de 2009

Bescuit de llet condensada



Després de molt temps sense penjar receptes, torno amb un canvi en la presentació del bloc i un bescuit que ens ha sorprès molt. Tot i portar llet consensada el sabor no és excessivament dolç i de textura queda molt suau. En Jon ha repetit, li ha agradat moltíssim.

Seguirem entrant i penjant receptes ara que ens hem adaptat completament als nous horaris, en Jon ja ha començat l'escola i hi va molt content!! L'Aran continua creixent i jo poc a poc i amb el poc temps que trec estudiant i cuinant.

Ens tornem a veure per aquí!!!

Ingredients:

- 4 ous

- 1 pot petit de llet condensada

- 120 grams de farina

- 50 gr. de mantega

- 1 sobre de llevat

Preparació:

-Poseu la llet condensada al got de la Thermomix a velocitat 3 1/2 sense temporitzar i aneu afegint els ous un per un.

- Afegiu la mantega i barregeu a velocitat 2 1/2 fins que veieu que queda disolta.

- Finalment poseu la farina i el llevat i seguiu barrejant a velocitat 2 1/2 durant 1 minut.

- En un motlle engreixat poseu tota la barreja i fiqueu al forn preescalfat a 180º durant 30 minuts o fins que l'agulla en surti neta.



Cucurutxos de pasta de full farcits de crema




Ingredients:

- pasta de full (jo vaig comprar una quadrada)

- sucre llustre

- motlles de cucurutxo d'alumini

- per la crema:

- 250 ml de llet

- 2 rovells d'ou

- la pell d'una llimona

- 2 cullerades de maizena

- 100 gr. de sucre

- 40 gr. de mantega

Preparació:

- Per preparar la crema:

- Rentem bé la pell de la llimona y posem a bullir en un cassó la pell amb llet, no tota, reserveu un got amb llet freda.

- En un bol barregeu els rovells, el sucre, la maizena i finalment la llet reservada tot formant una crema.

- Afegim aquesta barreja al cassó i removeu bé, quan bulli un minut ho separeu del foc i ho deixeu refredar una mica. Afegiu la mantega barrejant tot bé.

- Poseu a la nevera.

- Per preparar els cucurutxos:

- Agafeu la pasta de full i l'estireu una mica amb un corró.

- Feu tires d'una mica més d'un dit de gruix i les aneu enrotllant en els motlles per a cucurutxos.

- Poseu al forn a 180º i un cop fets deixeu refredar.

- Poseu la crema en una mànega pastissera i ompliu els cucurutxos.

- Acabeu d'adornar amb sucre llustre.



Arròs amb albergínia i ceba.




Ingredients (per a 4 persones):

- 400 gr. d'arròs

- 1 albergínia

- 1 ceba

- brou de verdures

- una cullerada de mantega

- formatge parmesà ratllat

Preparació:

- Renteu l'albergínia y talleu-la a rodanxes d'un dit de gruix. Saleu-la i deixeu reposar uns 30 minuts. Passat aquest temps renteu-la i eixugueu-la bé. Saleu-la de nou.

- Piqueu la ceba ben fina i la poseu en una paella amb una mica d'oli d'oliva deixant que es vagi fent.

- Quan veieu la ceba feta afegiu a la paella l'albergínia tallada a daus. Deixeu que es vagin fent amb la ceba.

- Un cop cuit afegiu l'arròs i saltegeu uns minuts sense deixar de moure.

- Aneu afegint el brou de verdures (calent) a poc a poc deixant que es v.agi consumint cada vegada.



- Quan faltin uns minuts perquè l'arròs s'acabi de coure, afegiu la mantega. Acabeu de coure fins que l'arròs estigui fet.

- Finalment afegiu el formatge parmesà rallat.



Mousse de natilles




Aquesta recepta és de la Mireia Carbó. Fa temps que la tenia apuntada i fa gairebé 4 anys vaig fer-la però no vaig poder tastar-la perquè al dia següent naixia en Jon i van quedar refredant-se a la nevera!! Així que per fi, després de més de tres anys i mig les he tastades!!!

Ingredients:

- 3 natilles de vainilla

- 1 iogurt natural

- 200 ml de nata líquida

- 3 fulles de gelatina

- 100 ml de llet

- 2 cullerades soperes de sucre

- canyella en pols

Preparació:

- Barregeu en un bol dues natilles (reserveu la meitat d'unes), el iogurt natural i la sucre.

- Apart munteu la nata amb la batedora elèctrica.

- Remulleu les fulles de gelatina amb aigua freda. Escalfeu la llet i desfeu la gelatina.

- Barregeu-la amb les natilles, el iogurt i incorporeu la nata muntada.

- Poseu la mousse en copes omplint fins la meitat, afegiu-hi una cullerada de les natilles resevades a cada copa i seguiu omplint les copes amb la mousse. Decoreu-les amb una mica de canyella en pols per sobre.


Bé, i s'acosten les festes de Nadal!! A casa ens hem animat avui en preparar cosetes: posar l'arbre, un poblet amb un tren que dona voltes al poble, figuretes,...

I l'Alicia, la meva sogra, obre de nou parada a la Fira de Santa Llúcia de Terrassa. Ella és artesana i fa uns pessebres preciosos. Fa poquet s'ha animat a obrir una tenda online també vist l'èxit que té cada any amb la parada: www.belenesartesania.com.

Si passeu per la fira de Terrassa no dubteu en saludar-la i gaudir d'aquests pessebres tan preciosos, plens de detalls que et conviden a mirar-los durant una llarga estona i transportar-te en cada una de les escenes que l'Alicia construeix amb moltes ganes i afició.




Aquesta foto és de l'any passat, des d'ahir de nou comença l'aventura de la Fira amb molta il·lusió!!!!!!



Bescuit de llet condensada



Després de molt temps sense penjar receptes, torno amb un canvi en la presentació del bloc i un bescuit que ens ha sorprès molt. Tot i portar llet consensada el sabor no és excessivament dolç i de textura queda molt suau. En Jon ha repetit, li ha agradat moltíssim.

Seguirem entrant i penjant receptes ara que ens hem adaptat completament als nous horaris, en Jon ja ha començat l'escola i hi va molt content!! L'Aran continua creixent i jo poc a poc i amb el poc temps que trec estudiant i cuinant.

Ens tornem a veure per aquí!!!

Ingredients:

- 4 ous

- 1 pot petit de llet condensada

- 120 grams de farina

- 50 gr. de mantega

- 1 sobre de llevat

Preparació:

-Poseu la llet condensada al got de la Thermomix a velocitat 3 1/2 sense temporitzar i aneu afegint els ous un per un.

- Afegiu la mantega i barregeu a velocitat 2 1/2 fins que veieu que queda disolta.

- Finalment poseu la farina i el llevat i seguiu barrejant a velocitat 2 1/2 durant 1 minut.

- En un motlle engreixat poseu tota la barreja i fiqueu al forn preescalfat a 180º durant 30 minuts o fins que l'agulla en surti neta.



Cucurutxos de pasta de full farcits de crema




Ingredients:

- pasta de full (jo vaig comprar una quadrada)

- sucre llustre

- motlles de cucurutxo d'alumini

- per la crema:

- 250 ml de llet

- 2 rovells d'ou

- la pell d'una llimona

- 2 cullerades de maizena

- 100 gr. de sucre

- 40 gr. de mantega

Preparació:

- Per preparar la crema:

- Rentem bé la pell de la llimona y posem a bullir en un cassó la pell amb llet, no tota, reserveu un got amb llet freda.

- En un bol barregeu els rovells, el sucre, la maizena i finalment la llet reservada tot formant una crema.

- Afegim aquesta barreja al cassó i removeu bé, quan bulli un minut ho separeu del foc i ho deixeu refredar una mica. Afegiu la mantega barrejant tot bé.

- Poseu a la nevera.

- Per preparar els cucurutxos:

- Agafeu la pasta de full i l'estireu una mica amb un corró.

- Feu tires d'una mica més d'un dit de gruix i les aneu enrotllant en els motlles per a cucurutxos.

- Poseu al forn a 180º i un cop fets deixeu refredar.

- Poseu la crema en una mànega pastissera i ompliu els cucurutxos.

- Acabeu d'adornar amb sucre llustre.



Arròs amb albergínia i ceba.




Ingredients (per a 4 persones):

- 400 gr. d'arròs

- 1 albergínia

- 1 ceba

- brou de verdures

- una cullerada de mantega

- formatge parmesà ratllat

Preparació:

- Renteu l'albergínia y talleu-la a rodanxes d'un dit de gruix. Saleu-la i deixeu reposar uns 30 minuts. Passat aquest temps renteu-la i eixugueu-la bé. Saleu-la de nou.

- Piqueu la ceba ben fina i la poseu en una paella amb una mica d'oli d'oliva deixant que es vagi fent.

- Quan veieu la ceba feta afegiu a la paella l'albergínia tallada a daus. Deixeu que es vagin fent amb la ceba.

- Un cop cuit afegiu l'arròs i saltegeu uns minuts sense deixar de moure.

- Aneu afegint el brou de verdures (calent) a poc a poc deixant que es v.agi consumint cada vegada.



- Quan faltin uns minuts perquè l'arròs s'acabi de coure, afegiu la mantega. Acabeu de coure fins que l'arròs estigui fet.

- Finalment afegiu el formatge parmesà rallat.



Mousse de natilles




Aquesta recepta és de la Mireia Carbó. Fa temps que la tenia apuntada i fa gairebé 4 anys vaig fer-la però no vaig poder tastar-la perquè al dia següent naixia en Jon i van quedar refredant-se a la nevera!! Així que per fi, després de més de tres anys i mig les he tastades!!!

Ingredients:

- 3 natilles de vainilla

- 1 iogurt natural

- 200 ml de nata líquida

- 3 fulles de gelatina

- 100 ml de llet

- 2 cullerades soperes de sucre

- canyella en pols

Preparació:

- Barregeu en un bol dues natilles (reserveu la meitat d'unes), el iogurt natural i la sucre.

- Apart munteu la nata amb la batedora elèctrica.

- Remulleu les fulles de gelatina amb aigua freda. Escalfeu la llet i desfeu la gelatina.

- Barregeu-la amb les natilles, el iogurt i incorporeu la nata muntada.

- Poseu la mousse en copes omplint fins la meitat, afegiu-hi una cullerada de les natilles resevades a cada copa i seguiu omplint les copes amb la mousse. Decoreu-les amb una mica de canyella en pols per sobre.


Bé, i s'acosten les festes de Nadal!! A casa ens hem animat avui en preparar cosetes: posar l'arbre, un poblet amb un tren que dona voltes al poble, figuretes,...

I l'Alicia, la meva sogra, obre de nou parada a la Fira de Santa Llúcia de Terrassa. Ella és artesana i fa uns pessebres preciosos. Fa poquet s'ha animat a obrir una tenda online també vist l'èxit que té cada any amb la parada: www.belenesartesania.com.

Si passeu per la fira de Terrassa no dubteu en saludar-la i gaudir d'aquests pessebres tan preciosos, plens de detalls que et conviden a mirar-los durant una llarga estona i transportar-te en cada una de les escenes que l'Alicia construeix amb moltes ganes i afició.




Aquesta foto és de l'any passat, des d'ahir de nou comença l'aventura de la Fira amb molta il·lusió!!!!!!